Tipuri de Logo


Intalnim logo sub diferite forme, culori si dimensiuni, uneori continand numai text, alteori text si imagine stilizata, sau doar un simbol. in spatele fiecarui design logo sta influenta companiei, cu trasaturile sale specifice. Iata cele 4 tipuri de logo:


1. Logo text: este cel mai ieftin, potrivit pentru mici intreprinzatori sau companii mici, aflate in dezvoltare, dar nu numai: cel mai bun exemplu este Google!
2. Logo abvreviat: Implica elemente de tipografie, se adreseaza corporatiilor, este constituit din abrevieri de text, acronime, si presupune o campanie publicitara asociata, astfel incat consumatorii sa afle ce inseamna aceste abrevieri. Un exemplu este HP.
3. Logo imagine: preferinta pentru acest tip de logo presupune educarea publicului tinta referitor la marca pe care logo o vinde. Imaginea stilizata este un simbol care construieste si sugereaza imaginea produsului sau a firmei. Deseori, simbolul nu este foarte clar la prima vedere, fiin nevoie de o clipa de reflectie pentru a intelege legatura intre logo si produs. Procedeul este inspirat din tehnicile de deconstructie ludica: efortul pe care privitorul il face, fie si pret de o clipa, pentru a intelege semnificatia imaginii asigura totodata retentia acesteia, si implicit - a firmei.
4. Logo iconic: Reprezinta versiuni combinate de logo text si logo imagine. un exemplu este BMW.

De ce imagine stilizata?
Sigla sau logo se realizeaza in format vectorial, nu in format raster sau bitmap, caarcteristic fotografiilor. In desenul vectorial nu este posibila reproducerea unei imagini la parametrii de detaliu ai unei fotografii, care are o limita in rezolutia de afisare. Desenul vectorial nu are limita de zoom la afisare, dar contine mult mai putine detalii decat imaginea bitmap sau raster.