Teste Limba română, bacalaureat și nu numai - Cursuri

Go to content

Main menu:

Teste Limba română, bacalaureat și nu numai

Tehnic & Reduceri > > Teste Computerizate >
Teste computerizate pentru limba romana, teste bacalaureat

Recucerim limba română - teste computerizate pentru limba română

Aveți la dispozitie mai multe pachete de teste pentru limba română, teste care se adresează atât ciclului primar, cât și celui liceal, în vederea pregătirii examenului de bacalaureat.

Pachetul de teste computerizate pentru limba română cuprinde următoarele:

- test de cunoștinte generale, test nr. 1
- test de cunoștinte generale, greșeli uzuale, test nr. 2
- test de cunoștinte generale și gramatică, test nr. 3
- test general, folosirea greșită a cuvintelor, test nr. 4
- teste de ortograme, 9 variante

Fiecare test pentru limba română este disponibil în următoarele variante:
- 50 de întrebari în aceeași ordine, pentru a asigura funcția de testare, cea de învățare, dar și funcția de consolidare a cunoștintelor
- 50 de întrebari în ordine aleatoare, pentru o testare temeinică
- secvențe de câte 9 întrebari, alese aleator din cele 50, pentru testări rapide

Testele pot fi aplicate în programul AEL, sau pur și simplu se copiază pe un număr (nelimitat) de computere, unde pot fi rulate independent, de un număr nelimitat de elevi, în cazul licenței multiple.
La începutul testului, se introduce numele elevului.
La final, se afișează un raport, care conține: numărul total de întrebări, numărul de întrebări la care s-a răspuns corect, numărul de greșeli, timpul de lucru, ora la care a început testul, dar mai ales răspunsurile date de utilizator și răspunsurile corecte la fiecare întrebare.

Raportul testelor se poate tipări sau se poate salva în format RTF (care poate fi deschis cu Wordpad, Word, Notepad).
Fiecare test de cunoștințe generale conține 50 de întrebări și poate fi rezolvat în 40 minute. Pentru testări rapide, se pot aplica variante diferite de cate 9 întrebari aleatorii din cele 50.

Temele tratate în teste computerizate pentru limba
română;

G
reșeli frecvente în limba română, cele mai des întâlnite construcț
ii gramaticale eronate, dezacorduri, ortograme, pleonasme, construcții pleonastice, cratime, formulări care își schimbă sensul datorită cratimei, conjugări, confuzii frecvente ale conjugărilor, formarea și așezarea corectă a prepozițiilor, formarea corectă a pluralului, reguli de așezare a virgulei, expresii care își schimbă sensul prin așezarea eronată a virgulei, adjective / pluralul nominativ - acuzativ, procedee de derivare cu sufix sau prefix, pronumele de întărire (nominativ - acuzativ, genitiv - dativ), adjectivul de întărire, numeralul de identificare, folosirea adverbelor, sensul corect al unor verbe, reflexivitatea verbelor, pronumele demonstrativ de identitate, adjective sau adverbe fără grad de comparație, adjective neologice, neologisme, forme greșite de plural, cuvinte formate prin derivare, funcțiile sintactice ale cazurilor (nominativ, genitiv, dativ, acuzativ, vocativ), numeralul colectiv, articolul hotărât enclitic, proclitic, articolul genitival și adjectival, ortografia articolelor, declinarea substantivelor, declinarea cu articol nehotărât, felurile propoziției din cadrul frazei, raportul sintactic între propoziții, definiții fonetice, poziția articolului față de substantiv, formele substantivului și valorile lor, ortografia adjectivelor, scrierea cu majusculă, ortografia verbului, desinente și sufixe gramaticale, propoziț
iile incidente, paradigme, paronime, regulile virgulei la cuvinte și grupuri de cuvinte incidente, adverbe de afirmatie și negație, si multe altele.

Rezultatele testării la limba română
După parcurgerea testului, putem evalua rezultatele, putem vedea unde am greșit, apoi putem relua testul, până obtinem un scor onorabil. Raportul afișat la final arată la ce întrebari am răspuns corect, la care am răspuns incorect și care ar fi fost răspunsul bun.
Fiecare test este însoțit de un suport teoretic, care conține informații despre noțiunile verificate.
 
Back to content | Back to main menu