Curs Responsive Web Design cu Adobe Edge Reflow - Cursuri

Go to content

Main menu:

Curs Responsive Web Design cu Adobe Edge Reflow

Tehnic & Reduceri > > Reduceri >
BONUS: La orice comanda de cursuri Adobe ce depaseste 199 Lei, oferim gratuit cursul Adobe Edge Reflow, responsive web design, la solicitarea dvs.
Cursul Adobe Edge Reflow va invata sa creati un design modern, versatil, dupa cele mai noi reguli Html si CSS, si vom folosi acest nou si puternic program, disponibil din pagina Adobe.com, in suita Adobe Creative Cloud Photography.
Adobe Edge Reflow este un program de web design ce poate fi folosit si ca instrument final de obtinere a unei pagini web cu design fluid, dar este mai ales un instrument de web draft, pentru a obtine o macheta a paginii web ce poate fi aratata clientilor simuland navigarea de pe diferite dispozitive.
Cel mai important lucru legat de paginile web generate cu Adobe Edge Reflow este acela ca obtineti un design versatil, fluid, adaptabil la dispozitivul de pe care se navigheaza.
Vom genera impreuna, de-a lungul lectiilor video, un layout al paginii web, vom crea continutul sau, importand imagini, desenand meniuri de navigare, scriind codul CSS, realizand linkurile intre pagini si facandu-le pe toate acestea adaptabile la orice dispozitiv: desktop, tableta, telefon mobil.
Astfel, vizitatorii paginii web vor vedea acelasi continut, adaptat automat rezolutiei dispozitivului de pe care navigheaza.
De-a lungul lucrului cu Adobe Edge Reflow vom integra acest soft in flux de lucru cu Adobe Photoshop CC si Adobe Dreamweaver, rezultatul fiind un design modern, adaptabil la rezolutia browserului si perfect compatabil cu standardele CSS si W3C.
Ce inseamna un web design responsive ?
Adaptarea automata a continutului paginii web in functie de dimensiunile ecranului.
Care este utilitatea inedita a programului?
Puteti construi si apoi arata foarte rapid clientilor un draft al paginii web, previzualizata pe diferite dispozitive cu rezolutie diferita.
Ce contine DVD-ul?
Pe DVD aveti 14 lectii video si fisiere de exercitii aflate in stadiul initial respectiv final, pentru ca sa va puteti evalua progresul.
Setul de lectii Video se refera la titlurile de mai jos, sunt continute pe 2 Cd- uri  si au dimensiunea de 1365 / 725 pixel si 1280 / 986 pixel.
1.Ce este Adobe Edge Reflow? Prezentarea notiunilor de baza legate de rezolutia dispozitivului, design web fix si adaptabil, design web fluid. Primul contact cu Adobe Edge Reflow, prezentarea unui layout pentru doua rezolutii diferite.
2.Obtinerea programului Adobe Edge Reflow din suita Adobe Creative Cloud Photography, costuri de licentiere Adobe  
3.Interfata Adobe Edge Reflow. Pregatirea background-ului, ajustarea elementelor de ajutor vizual grid, CSS Styles, copierea si reutilizarea CSS, primary container DIV. Salvarea proiectului si exportul codului catre Adobe Dreamweaver, deschiderea proiectului si modificarea in Adobe Dreamweaver.
4.Crearea unui prim layout. Pregatirea imaginilor cu Adobe Photoshop CC, redimensionarea imaginilor, optimizarea imaginilor pentru web design.
5.Desenarea layoutului in Adobe Edge Reflow. Asezarea primelor containere <DIV> in layout, comportamentul containerelor DIV la diferite dimensiuni ale dispozitivului de vizualizare, setarea fixa sau fluida (float) a acestora. Redimensionarea containerelor DVI, inserare.
6.Lucrul cu imagini. Importul unei imagini in Adobe Edge Reflow, cai de lucru. Importul unei imagini in interiorul unui container DIV, setarea imaginii, flow, testarea designului fluid, importul de backround si setarile de backround fix si fluid.
7.Setari finale ale asezarii elemetelor de design in pagina, setarea a doua rezolutii diferite pentru afisare. Containere DIV. Setari finale pentru pozitiile elementelor de design.
8.Atribuirea de Style CSS continutului, reproiectarea CSS functie de rezolutie. Lucrul cu imagini, formatarea pentru containere DIV. Lucrul cu textul, setarile diferitelor rezolutii de dispozitiv: desktop, laptop, tableta, smartphone. Probleme intalnite, solutii.
9.Utilizarea regiunilor CSS (CSS Region) pentru crearea textului. Text in Region Container. Float text.
10. Pregatirea unui layout in Adobe Photoshop CC, strucurat pe layere, si importul acestuia in Adobe Edge Reflow, pipeline - comunicarea intre cele doua programe Adobe.
Dificultati curente intalinte la acesta procedura, cai rapide de solutionare.
11.A. Proiect web design complet: inserarea si setarea linkurilor, butoanelor, stari ale link (default, over, active, focus), setarea linkurilor text, buton, imagine.
11.B. Lucrul cu butoane web.
11.C. Crearea mai multor pagini in cadrul aceluiasi proiect, editarea paginilor, conectarea structurii web. Editarea textului Region Container.
Lectia 11 are 3 sectiuni.

Concluzie: cand am inceput studiul Edge Reflow am fost foarte incantat de viteza sa lucru, de modul rapid de operare cu elementele de design, dar mai ales de ideea ca as putea foarte rapid arata unui client viitoarea sa pagina web, asa cum ea este relevata de pe diferite dispozitive: desktop, laptop, tableta, smart phone.
Mai mult, pentru aceeasi pagina web nu este nevoie sa creezi mai multe layouturi, pentru mai multe rezolutii: este suficient sa creezi pagina web, apoi sa aplici fiecarui layout cateva usoare modificari.
Ceea e m-a dezamagit este faptul ca exportul (export for code editor) are probleme, iar o pagina cu multe elemente de design, avand asociate stiluri CSS diferite, nu se vede corespunzator in browser.
Asadar, la incheierea cursului Adobe Edge Reflow, nu pot recomanda acest program, respectiv aceste lectii video decat celor care doresc sa prezinte clientilor macheta paginii web, cu layouturi diferite (obtinute aproape autmoat) pentru rezolutii diferite. Partea de coding ... trebuie facuta in alt program de web design.
Acesta este si urmatorul curs la care va invitam.
Curs responsive web design cu adobe edge reflow
 
Back to content | Back to main menu