Curs 3D Studio Max, modelare 3D, randare arhitecturală - Cursuri

Soft EDU

Cursuri Autodesk, Adobe, Web Design, Corel

Go to content

Curs 3D Studio Max, modelare 3D, randare arhitecturală

< 3D MAX, AUTODESK >
Ce este 3D Studio Max?
Ce invatam in Curs 3D Studio Max
Versiunea 3D Studio Max folosita in curs
Ateliere practice 3D Studio Max

Nivel de pregătire: începător, mediu, avansat.

NOU! La achiziția unui curs 3D Studio Max vă oferim gratuit cursul de randare Arnold, și reducere la cursurile de randare V-Ray și Corona Render!

Curs Video 3D Studio Max

Modelare 3D, animație, simulare 3D, texturare, iluminare, randare - ISBN 978-973-0-21172-6

În ce constă cursul 3D Studio Max?

Cursul video 3D Studio Max este alcătuit din 3 DVD conținând 208 lecții video și peste 580 de exerciții în format 3D Studio Max *max sau *3DS, aflate în stadiul inițial, intermediar și final, astfel încât la finalul unei lecții video să vă puteți evalua progresul.

Exerciții 3D Studio Max

Exercițiile care însoțesc cursul 3D Studio Max sunt foarte importante, deoarece prin decompunerea scenei se poate analiza modul în care aceasta a fost realizată, se pot studia
materialele folosite, setările pentru texturi și materiale procedurale, geometria și natura modelelor 3D, modificatorii aplicați, timpii de animație și ritmul animației.
Vă oferim proiecte complete, în diferite etape de lucru.

Aveți la dispoziție peste 330 de fișiere presetate, pe care să le încărcați pentru a obține rapid un produs final: fișiere Biped, lumini fotomerice IES, imagini HDRI, texturi, materiale de tip *.mat., dar și documentație Pdf, acolo unde aceasta este indispensabilă.

Cursul 3D Studio Max vă oferă acces direct la mii de modele 3D cu licență de utilizare gratuită, pe care le puteți folosi in aplicatiile dvs.

Cu 3D Studio Max se pot realiza scene panoramice interactive. Funcționează numai cu QuickTime Player >
Descărcați fișierele. Trageți cu mouse-ul de scenă pentru a deplasa perspectiva!


În cursurile de randare cu V-Ray Next și Corona Render vom realiza un alt tip de tur virtual interactiv, exemplul 1 și exemplul 2

Ideea unui tur virtual interactiv este de a explora exteriorul sau interiorul unei scene navigând cu ajutorul mouse-ului, ca în exemplul de rezoluție medie de mai jos:
Tur virtual interactiv
Să explorăm conținutul cursului 3D Studio Max:

Lecțiile video 3D Studio Max

Au rezoluția de 1366 / 768 pixel, în format Quicktime.
Versiunea 3D Studio Max folosită în curs este 2016 și 2017, dar lecțiile video sunt perfect compatibile cu versiunile 3D Studio Max 2018 și 2019, deoarece diferențele dintre versiuni sunt practic inexistente, așa cum arată Autodesk AICI >
În ceea ce privește versiunea 3D Studio Max 2020, nu există diferențe notabile sau efective, cursul se pretează perfect și pentru această versiune, mai putin faptul ca randarea Mental Ray nu mai este oferita de nVidia ca suport începând cu noimebrie 2017, fiind înlocuită de motorul de render Arnold, pe care nu îl abordăm în acest curs. Urmăriți updateurile paginii web pentru această secțiune.

Descriere Curs 3D Studio Max

În primele două DVD vom învăța modelarea Poly, modelarea NURBS, NURMS, Spline, dar și animația, controlerele de animație, astfel încât vom putea modela 3D și anima orice obiect.
În al treilea DVD vom studia texturarea, iluminarea și randarea avansată, de la Scanline și Clay Render, până la Mental Ray Global Illumination, tehnici avansate Final Gather, GI Photon Map, Caustics.

Randare
Iată o secvență de lecție video pentru randarea în 3D Studio Max.

Update: nVidia a oprit suportul pentru Mental Ray în nov. 2017, asadar versiunile 3DS Max de la 2018 inclusiv nu mai conțin motoarele de randare Mental Ray și Iray, dar ele pot fi în continuare utilizate pentru versiunea 2018, prin instalarea de pe pagina producătorului Mental Ray plugin (gratuit) și Iray plugin.
Randarea cu Mental Ray este inclusă în acest curs.

Randarea cu 3D Studio Max versiuni mai noi de 2018 se poate face cu:
  • Arnold, pentru care vă oferim un curs de iluminare, materiale și randare aici >
  • V-Ray NEXT, pentru care vă oferim un curs de iluminare, materiale și randare aici >
  • Corona Renderer, pentru care vă oferim un curs de iluminare, materiale și randare aici >

Randarea 3D Studio Max

Mostre Curs 3D Studio Max

Iată rezumatul video al primelor 2 DVD ale Cursului 3D Studio Max

| DVD 1 | DVD 2 |

Curs 3D Studio Max, DVD 1

Curs 3D Studio Max, DVD 2


Mostre Curs 3D Studio Max

Secvențe din lecții video Curs 3D Studio Max

Mai multe mostre video în canalul youtube aici > Puteți examina 7 secvențe din lecțiile video, alegând thumbnailul din lista din dreapta.
DVD 3: Atelier 1 curs 3D Studio Max, diferite variante de iluminare ale aceleiași scene, la momente diferite
DVD 3: Atelier 2 curs 3D Studio Max, etape ale iluminării în 3D Studio Max: default scanline, mental ray, final gather, global illumination
DVD 3: Atelier 3 curs 3D Studio Max, iluminare globală și randare arhitecturală, render interior și exterior, render de zi / noapte
Exemple de exerciții folosite în Curs 3D Studio Max, secvențe din curs

Randarea filmelor cu 3D Studio Max

3D Studio Max randează imagini sau filme. În fiecare situație, backgroundul poate fi setat încă din interiroul programului, astfel încât renderul să conțină un cer (imagine) sau un cer animat (video clip), spre exemplu.
Dacă dorim să editam cerul sau orice alt background ulterior randării, acest lucru este posibil, setând formatul de ieșire ca secvență de imagini PNG cu canal alpha, sau transparență.

Pentru post procesarea renderului, vă sugerăm:
în acest caz am înlocuit cerul într-o secvență randată Png cu Alpha Channel.

Cursuri pentru randare avansată cu 3D Studio Max:

Randare arhitecturala 3D Studio Max

Deplasați cursorul peste imaginile de mai jos, pentru a examina stadii ale proiectului 3D Studio Max:

Pluginuri 3D Studio Max

Progamatori entuziaști au dezvoltat pluginuri gratuite pentru îmbunătățirea modelării și animării 3D. Iată câteva, precum și modul de lucru descris în DVD 3:
Este dificilă alinierea la vertex a două forme geometrice complexe, sau alinierea unui obiect de tip Line la o suprafață neregulată. Pluginurile gratuite 3D Studio Max ne oferă soluția și în acest caz.

Glue Plugin permite lipirea unei forme complexe de suprafața complexă a unui suprafețe neregulate, a diferitelor obiecte aliniate vertical la suprafața aceleiași suprafețe neregulate.

Aplicația este ideală pentru a crea scene ambientale, în care există o șosea și vegetație lipită la suprafața neregulată a reliefului.

Update 3D Studio Max 2018 / 2021


Versiunile 2018 / 2021 nu aduc îmbunătățiri notabile, totuși vom demonstra într-un update video gratuit noile curbe de tip NURBS, CV și Point, accesul la nivel de curbă sau vertex în modificarea obiectelor Lathe.

Un alt lucru nou este randarea, disponibilă cu Mental Ray până la versiunea 2018, pentru versiuni mai noi vă oferim un curs despre noul motor de randare Arnold, dar și un curs pentru render profesional de cea mai înaltă calitate, cu V-Ray, ori cu renderul revoluționar Corona Renderer.

Amintim și de două pluginuri utile, dedicate vegetației: Itoo Software - Forest Pack, respectiv un plugin pentru animarea vegetației care înfășoară un obiect, acest lucru putând fi animat.
Vegetatie animata 3ds max

Există noutăți referitoare la capitole extrem de specializate, care necesită cursuri dedicate, cum ar fi CFD, Alembic, Body Objects sau max Creation Graph - mult prea complexe pentru a putea fi incluse aici.

Un interesant update începând cu versiunea 2018 și îmbunătățit în versiunea 2020 este Fluid Simulation - simularea de fluide, pe care o demonstrăm succint în același update.
3ds Max Fluid Simulation

Cuprinsul complet al cursului 3D Studio Max, aici >
Curs 3D Studio Max
Back to content