Curs Adobe Photoshop Expert, Adobe Camera Raw - Soft EDU

Go to content

Main menu:

Curs Adobe Photoshop Expert, Adobe Camera Raw

Cursuri Adobe CC
Curs Photoshop Expert, Adobe Camera Raw & Adobe Bridge - ISBN 978-973-0-17655-1

Raw este un format extrem de performant, de aceea este preferat de multi fotografi care isi doresc imagini de cea mai inalta calitate.
Vom invata sa editam formatul Raw, indiferent de tipul fisierului (Orf, Nef, Pef, Crw, Cr2) sau de aparatul cu care au fost realizate (Nikon, Olympus, Pentax, Canon, etc).

Editarea unei imagini la nivel profesional reprezinta un proces complex, in care fluxul de lucru Adobe Bridge - Adobe Camera Raw - Adobe Photoshop CC este indispensabil.

Adobe Photoshop CC, alaturi de complementarul sau, Adobe Camera Raw, a devenit standardul mondial pentru profesionistii in prelucrarea grafica: arta digitala, pictura digitala, editare web design, corectie si ajustari de imagine, manipulare fotografica avansata.

Acestea formeaza, impreuna cu programul de editare vectoriala Adobe Illustrator CC, un pachet extraordinar de puternic si versatil, pentru orice editare grafica posibila, limita fiind doar creativitatea utilizatorului.
Cursul Adobe Camera Raw Photoshop Expert si Adobe Bridge se adreseaza utilizatorilor Adobe Photoshop CC, care, parcurgand si Cursul Adobe Camera Raw, doresc sa devina experti in editarea imaginii.

Cursul Adobe Camera Raw Photoshop Expert & Adobe Bridge cuprinde 63 de lectii video, stocate pe un DVD, alaturi de peste 180 de exercitii, aflate in stadiul initial si final.

Va vom ghida de-a lungul unor operatii de modificare, corectie si ajustare avansate si veti asista la un atelier in care se vor demonstra tehnici de retusare de portret / portrait retouching, corectarea ochilor, buzelor, dintilor, imagini HDR, imagini panoramice.

Rezolutia lectiilor video este 1364 / 732 pixeli.

Studiati in confortul caminului dumneavoastra, in propriul ritm, urmarind lectiile video, ascultand explicatiile audio, studiind zonele de zoom din lectiile video, indicatiile din casutele de detaliere de pe ecran si lucrand cu fisierele de exercitii puse la dispozitia dvs. pe DVD.

Cursul Adobe Camera Raw & Adobe Bridge este complementar cursului Adobe Photoshop CC.

Secvente Video Curs Adobe Camera Raw Photoshop Expert
Secvente din lectii video Curs Adobe Camera Raw, Photoshop Expert si Adobe Bridge -  mostre video youtube aici >
Puteti examina 3 secvente din lectiile video, alegand thumbnailul din lista din dreapta.
Secvente din Curs Adobe Camera Raw, Photoshop Expert & Adobe Bridge, glisati cursorul peste imagini, pentru a examina efectul editarilor globale si locale, inainte si dupa corectia de imagine.
Asigurati-va ca monitorul este calibrat, astfel incat sa vedeti imaginile la tonalitatea, luminozitatea si contrastul original.
Deplasati cursorul peste imaginile de mai jos, pentru a examina imaginea inainte si dupa editarea in ACR - Adobe Camera Raw:
Secvente din Curs Adobe Camera Raw, Photoshop Expert & Adobe Bridge:

Update Adobe Camera Raw
Adobe Camera Raw 9.1 si 9.6 aduc filtre de indepartare sau creere de ceata in imagine, realizarea imaginilor panoramice direct din Camera Raw, creerea de imagini HDR direct din Camera Raw, imbunatateste corectia de lentila (obiectiv fotografic) adaugand pe langa Lens Correction si optiunea Remove Chromatic Aberation, precum si noile profile de culoare si de obiective fotografice.
Mostre video youtube aici: | Panorama | HDR | Lens Correction |

Prelucrarea fotografiei de iarna, care contine mult alb - Pdf >

Va mai recomandam:
Curs Adobe Photoshop CC, editarea profesionala a imaginii cu cel mai utilizat program grafic, curs in a carui completare a fost creat Cursul Adobe Camera Raw
Curs Adobe Illustrator CC, cel mai utilizat program pentru editare grafica, care formeaza impreuna cu Adobe Photoshop CC un pachet de programe fara concurenta si Atelier practic Illustrator.
Curs Adobe Lightroom CC, pentru cei care nu au timp sa studieze Cursul Adobe photoshop CC sau Cursul Adobe Camera Raw CC, dar vor sa poata corecta si ajusta fotografii.
Titlurile lectiilor video din Curs Adobe Camera Raw, Photoshop Expert

Curs Adobe Camera Raw, Photoshop Expert - Cap. 1. Familiarizarea cu interfata, panourile de lucru, fluxul de lucru Adobe Bridge
1. Introduction: Notiuni introductive: ce este mai bun, Adobe Photoshop sau Adobe Camera Raw? Fluxul de lucru Adobe Bridge - Adobe Camera Raw - Adobe Photoshop. Caracteristici ale Adobe Photoshop si Adobe Camera Raw. Captura imaginii in format raw si procesarea imaginii in format raw fisiere rezultante, caracteristici.
2. Open/save raw file: Deschiderea fisierului raw din Adobe Bridge, crearea fisierului xmp care stocheaza instructiunile de prelucrare. Fisiere RAW: Orf, Nef, Pef, Crw, Cr2 realizate cu aparate foto Nikon, Olympus, Pentax, Canon, etc. Fisiere de iesire pentru formatul raw.
3. Bridge Overview: Caracteristici esentiale ale Adobe Bridge, scurtaturi, sfaturi pentru lucrul rapid, spatii de lucru.
4. Bridge and Raw Cache: Setarile cache pentru cele doua programe, Adobe Bridge si Adobe Camera Raw, imbunatatirea performantei
5. DNG Files: Formatul Digital Negative Converter, convertorul gratuit, salvarea ca DNG; caracteristicile formatului
6. First Open: Prima deschidere a unui fisier CR2 (Raw), setari primare: modul auto, full screen view, examinarea imaginii "before and after".
Profilele de calibrare a camarei foto 2010/2012, si profilele camerei adobe standard, faithfull, landscape.. Salvarea unui profil ca "new camera raw defaults"
7.a. Interface & Workflow Options. Interfata Camera Raw, zone caracteristice, panouri de instrumente.
Accesarea Camera Raw ca aplicatie independenta ori ca plugin din Photoshop.Workflow options dialog: specificarea dimensiunilor fisierului de iesire, formatului, spatiului de culoare, rezolutiei, etc
7.b. First Workflow. Primul flux de lucru. Editarea unei imagini CR2 / CRW: crop, convertirea unei copii la alb-negru - tehnici de transformare, marirea claritatii imaginii si reducerea zgomotului, aplicarea setarilor.
Optiuni de conversie alb - negru in modul grayscale si modul RGB, tehnici avansate de conversie
8. Synchronyze Settings: Moduri de sincronizare a setarilor Adobe Camera Raw, simultan pentru mai multe imagini
9. Panels Navigation: Comutarea intre panourile de instrumente, scurtaturi pentru eficientizarea lucrului
10. Histogram: Histograma imaginii, distributia culorilor pe suprafata imaginii, citirea si interpretarea histogramei, accesarea si interpretarea instrumentelor de avertizare "clipping shadow and highligts"
11. Image View/Preview: Moduri de vizualizare a imaginii inainte si dupa reglarea unor parametri, vizualizarea in aceeasi fereastra sau ferestre diferite, cycle between before and after - noul instrument de previzualizare
12. Opening Preferences: Preferinte de deschidere a fisierelor Raw, Cr2, Crw sau Jpg cu Camera Raw, setarea preferintei
13. Opening other file types: Deschierea fisierelor de tip Jp, Tiff, Targa cu Adobe Camera Raw, scurtaturi. Fisierele PSD si deschiderea lor cu Camera Raw, filtrul Camera Raw in interiorul Adobe Photoshop.
14. Skip Camera Raw dialog: Revenirea la setarea initiala, deschiderea fisierului RAW (JPG, TIFF) cu Camera Raw, desi acesta a fost o data editat in Adobe Camera Raw, iar editarile au fost salvate ?
15. Manage Illustrator Files: Gestionarea fisierelor Adobe Illustrator in Adobe Bridge CC, importul unui fisier Adobe Illustrator CC sau EPS intr-un document Adobe Photoshop CC, vizualizarea thumbnailurilor, operatii Adobe Illustrator lansate din Adobe Bridge
16. Workflow Options: Optiunile de salvare din fluxul de lucru Adobe Camera Raw: salvarea unei imagini direct din Camera Raw, modificarea dimensiunilor sale, deschiderea unor imagini create in spatii de culoare diferite, salvarea acestora in spatiul de culoare optim in functie de destinatia imaginii, web sau print
17. Nondestructive Camera Raw: Deschiderea imaginilor si editarea nedistructiva in Camera Raw, deschiderea imaginii ca obiect si exportul automat spre Adobe Photoshop CC ca smart object, situat pe un layer independent; editarea layerului smart object in Adobe Photoshop CC
18. Workflow Particularity: Precizarea caracteristicilor fluxului de lucru Bridge - Camera Raw - Photoshop - Camera Raw Filter, precizari importante pentru a intelege modul de lucru in acest flux, daca alegem calea Open in loc de Open Object sau Open Copy

Curs Adobe Camera Raw, Photoshop Expert - Cap. 2. Operatii si tehnici de lucru , ajustari globale: corectii de culoare si ajustari de tonalitate, claritate
19. Cropping Images: Utilizarea instrumentului de decupare a imaginii in Camera Raw, optiuni: decupare libera sau constransa la dimensiuni impuse de atelierul fotografic in care tiparim imaginile, orientarea decuparii portrait sau landscape
20. Rotating Crops: Rotirea zonei decupate din imaginea originala, optiuni de lucru, intelegerea modului de calcul al unghiului de rotatie
21. Straighten Images: Indreptarea unei imagini, comparatia metodelor de lucru in Adobe Photoshop si Adobe Camera Raw cu Straighten Tool si cu Crop Tool, procedura de lucru
22. Color Temperature and White Balance:Temperatura Culorii, definire, exemple, scara Kelvin, modificarea temperaturii in Adobe Camera Raw, balansul de alb, nuanta culorii / modificarea nuantei imaginii. Studiu comparativ asupra unei imagini fotografiata cu 7 setari diferite de balans de alb.
23. WB Photoshop Application: Aplicatie a setarii balansului de alb pentru doua zone diferite din aceeasi imagine, salvarea acestora ca imagini distincte, prelucrate apoi in Adobe Photoshop pentru a realiza un colaj
24. WB Preset for Jpeg&Raw: Presetari ale balansului de alb pentru Jpeg si pentru camera Raw, modul diferit in care sunt interpretate de catre Adobe Camera Raw aceste doua formate
25. Skintones Temperature: Aplicatie in care temperatura culorii va schimba total aspectul pielii subiectului26. Warm TemperatureAplicatie in care se va restaura tonalitatea originala calda a imaginii
27. Exposure Workflow 1: Auto Exposure, Exposure, Recovery, Camera Profile.
Reglarea / ajustarea expunerii globale a imaginii. Expunerea ajustata automat in functie de profilul camerei foto. Corectarea manuala a expunerii, luminii de umplere, a contrastului, claritatii, vibrantei si saturatiei unei imagini. Variante de ajustare.
Imbunatatirile aduse de principalele controale de expunere din panoul Basic.
28. Exposure Workflow 2: Algoritmul de lucru in ajustarea expunerii, pasii parcursi in procesul de restaurare a tonalitatii generale a fotografiei, folosind ambele profile de calibrare a camerei
29. Exposure Workflow 3: Exemplu in care ajustarea automata a expunerii nu corecteaza tonalitatea imaginii; solutii. Aplicatie: un alt flux de lucru in care se seteaza expunerea, contrastul, luminozitate si tonuri inchise. Sinteza etapelor de lucru.
30.Contrast Clarity and Saturation: Modul in care contrastul si claritatea afecteaza saturatia culorilor. Caracteristicile setarilor de claritate si contrast, comparatie, analiza, exemplu. Obs.: scurtaturi pentru clipping
31. Saturation and Vibrance: Modul in care controalele de saturatie, respectiv vibranta, afecteaza modificarea culorilor
32. Black and White Conversion: Conversia la modul grayscale, imagini alb negru. Setarea transformarii la alb-negru in Camera Raw, modificarea aportului fiecarui ton la generarea imaginii alb - negru. Tehnica saturation versus HSL Grayscale si metoda alternativa de conversie din Adobe Photoshop, cu pastrarea informatiei de culoare pe fiecare canal RGB
33. Automatic Black and White Conversion: Conversia automata la alb negru, executata prin tehnica HSL are dezavantaje in cazul tonurilor pielii; iata modul in care se anuleaza conversia automata din presetarile Camera Raw si in care modificam in mod elaborat aceste tonuri
34. Sharpen and Noise: Marirea claritatii imaginii, reducerea zgomotului din imagine, metode si tehnici de lucru, parametri
35. Reduce Noise: Reducerea zgomotului de imagine pentru fotografii facute cu ISO avand valori foarte mari - limitele procesului

Curs Adobe Camera Raw, Photoshop Expert - Cap. 3. Operatii si tehnici de lucru avansate, ajustari locale ale imaginii, retusarea de portret foto
36. Adjustment Brush Peria de ajustare, cel mai puternic instrument de corectie si ajustare locala. Notiuni preliminare.
37. Adjustment Brush Panel. Panoul de control al periei de ajustare, modificarea parametrilor size, feather, flow, density
38. Multiple Local Adjustments Using Adjustment Brush.
Utilizarea efectiva a periei de ajustare pentru a creea multiple ajustari locale diferite, aplicate in zone diferite, demonstrarea tehnicii de lucru cu acest instrument incredibil de eficace si versatil, inglobat intr-un progam teribil de puternic si ... gratuit, ca Adobe Camera Raw. Adaugarea sau extragerea din masca zonei ajustate.
Aplicatie poate fi utilizata ca plugin in interiorul lui Adobe Photoshop, dar si ca aplicatie independenta si mai ales GRATUITA.
39. Global adjustment versus Local Adjustment: Analiza oportunitatii aplicarii ajustarilor globale, respectiv locale, studiu de caz. Marirea claritatii globale pentru o facuta cu F 32 si marirea locala a claritatii pentru o imagine facuta cu F 4
40. Adjustment Brush with Auto Mask: Ajustari locale cu peria de ajustare si utilizarea mastii automate.
41. Apply Duplicate Settings: Duplicarea setarilor periei de ajustare si aplicarea copiei in alte zone, ajustarea duplicatelor.
42. Multi Adjustments in Portrait Correction: Aplicarea mai multor ajustari cu aceeasi perie de ajustare. Aplicatie: corectia de portret, albirea dintilor
43. Enhancing Eye Color Corectia de portret: accentuarea. Aplicatie: ajustarea culorilor ochilor, ajustarea stralucirii acestora, a claritatii, modificarea albului ochilor
Aplicatie sumativa: flux de lucru in corectia de portret, alcatuita din lectiile 44, 45, 46
44. Workflow: Portrait Correction and Adjustment 1
Corectiile si ajustarile globale de expunere, contrast, temperatura de culoare, claritate
Adobe Photoshop CC, montaj si editare de imagine: inlocuirea unor dinti lipsa
45.Workflow: Portrait Correction and Adjustment 2
Ajustari locale, ca: culoarile si nuantele pentru dinti, ochi, buze. Camera Raw lansat ca filtru din interiorul Adobe Photoshp CC va executa o serie de ajustari locale. Salvarea diferitelor etape de lucru ca layere distincte in Adobe Photoshop - editare nedistructiva
46.Workflow: Portrait Correction and Adjustment 3. Output: editari finale in vedera tiparii imaginii.
47. Graduated Filter: Corectii locale realizate cu filtrul gradual, tehnica de lucru.
48. Radial Filter: Ajustarile filtrului radial, tehnica de lucru.
49. Vignette: Doua metode diferite pentru a obtine efectul de vigneta: Fx post crop adjustment si radial filter
50. Spot Removal: Corectii locale ale pielii pentru retusarea de portret. Tehnica de lucru cu instrumentele de indepartare a petelor pielii, aplicatie
51. Continuous Spot removal: Corectii de imagine folosind tehnica pictarii contiunue cu spot removal
52. Tone Curve: Imbunatatirea contrastului imaginii, marirea contrastului imaginilor HDR (Hifg Dynamic Range Image), tipuri de curbe de ajustare pentru evidentierea detaliilor de lumina, de tonuri medii sau evidentierea detaliilor de umbra, analiza comparativa a ajustarii Curves / Curbe Tonale si Levels / Nivele.
53. Split Tone & Advanced Selection in Camera Raw and Photoshop Workflow.
Flux de lucru in Adobe Photoshop CC si Adobe Camera Raw pentru editarea HSL, separatia tonurilor si metode expert de selectie a zonelor extrem de dificile, ca vegetatia sau parul. Lectia are doua sectiuni.
54. Lens Correction. Corectarea defectelor datorate imperfectiunilor optice ale aparatului fotografic
55. Output "Iesirea" imaginilor: generarea unui slideshow, instalarea modulului Output de pe pagina Adobe in Bridge, crearea unei prezentari PDF cu rulare automata si ecran maximizat, cu tranzitii intre imagini.
56. Metadata Filter: Cautarea imaginilor dupa filtre metadata, organizarea imaginilor si identificarea unui fisier
57. HDR from Raw: Obtinerea unei imagini HDR (High Dynamic Range Image) dintr-o singura imagine RAW.
58. Automatizari in fluxul de lucru Bridge - Camera Raw - Photoshop: Operatii de automatizare si rulare de scripturi in fluxul de lucru. Incarcarea unei serii de imagini in layere separate in Adobe Photoshop, corectii globale aduse fisierului / intregii stive de layere, salvarea ca imagini separate / save layers as files.
59. Haze / Dehaze: Update august 2015: Adobe introduce o componenta importanta in Adobe Camera Raw, DeHaze, indepartarea cetii sau adaugarea ei intr-o imagine. Aceasta lectie se refera la acest efect.
60. Lens Correction: Update noiembrie 2015: corectarea defectelor optice de lentila in Camera Raw 9.1.
61. Pamoramic Images: Update iunie 2016, realizarea imaginilor panoramice in Camera Raw 9.6
62. High Dynamic Range Image: Update iunie 2016, realizarea imaginilor HDR in Camera Raw 9.6
63. Lens Correction: imbunatatirea corectiei defectelor de lentila in Camera Raw 9.6, update iunie 2016
Curs Adobe Camera Raw Photoshop Expert
Curs Adobe Camera Raw Timisoara, Curs Adobe Camera Raw Resita, Curs Adobe Camera Raw  Turnu Severin, Curs Adobe Camera Raw Deva, Curs Adobe Camera Raw Suceava, Curs Adobe Camera Raw Botosani, Curs Adobe Camera Raw Piatra Neamt, Curs Adobe Camera Raw Iasi, Curs Adobe Camera Raw Bacau, Curs Adobe Camera Raw Focsani, Curs Adobe Camera Raw Vaslui, Curs Adobe Camera Raw Galati, Curs Adobe Camera Raw  Targu Mures, Curs Adobe Camera Raw Miercurea Ciuc, Curs Adobe Camera Raw Brasov, Curs Adobe Camera Raw Alba-Iulia, Curs Adobe Camera Raw Sfantu Gheorghe, Curs Adobe Camera Raw  Sibiu, Curs Adobe Camera Raw Valcea - Bucuresti, Curs Adobe Camera Raw Dambovita – Targoviste, Curs Adobe Camera Raw Buzau, Curs Adobe Camera Raw Braila, Curs Adobe Camera Raw Tulcea, Curs Adobe Camera Raw Dolj – Craiova, Curs Adobe Camera Raw Arges – Pitesti, Curs Adobe Camera Raw Teleorman, Curs Adobe Camera Raw Ploiesti, Curs Adobe Camera Raw Ilfov, Curs Adobe Camera Raw Ialomita, Curs Adobe Camera Raw Calarasi, Curs Adobe Camera Raw Giurgiu, Curs Adobe Camera Raw Constanta
 
Copyright 2017. Vizualizati intreg continutul la rezolutie de cel putin 1200 pixel.
Back to content | Back to main menu