Curs de randare Corona Render in 3D Studio Max - Cursuri

Soft EDU

Cursuri Autodesk, Adobe, Web Design, Corel

Go to content

Curs de randare Corona Render in 3D Studio Max

< 3D MAX, AUTODESK >

Nivel de pregătire: expert

NOU! La achiziția unui curs 3D Studio Max vă oferim gratuit cursul de randare Arnold, și reducere la cursurile de randare V-Ray și Corona Render!

Ce este Corona Render

Un motor de randare revoluționar, cu un algoritm extrem de eficient, producând imagini realiste cu timpi de randare reduși, programul fiind disponibil pentru versiuni 3D Studio Max de la 2014 la 2021.

Corona Renderer reprezintă o alternativă la V-Ray deoarece are un preț de 3 ori mai mic, timpi de randare mai mici, iar fotorealismul scenelor este la nivelul V-Ray.
Este calibrat astfel încât să simuleze lumea fizică reală, de aici și principala caracteristică a sa - nu este nevoie foarte des de modificarea setărilor inițiale în randare. Acest lucru îl face ușor de operat, iar curba de învățare poate fi extrem de scurtă daca parcurgeți lecțiile video din acest curs de randare.

Această caracteristică unică i-a asociat sloganul binemeritat:
Goodbye to tweaking material, light and shadows!

Cu adevărat uluitor este modulul de post procesare a renderului, iar acesta nu este "un fel de Photoshop", ci un editor de randare Raw care reține toți parametrii randării și permite modificarea lor în afara 3D Studio Max, după încheierea randării, cu programul 3DS Max închis. Am ilustrat aceasta în mostra video de mai jos, min 7:50.

Ce conține cursul Corona Render

Vă oferim trei DVD cu 45 de lecții video 1920 / 1040 cumulând 9 ore și jumătate de training video în care veți parcurge toți pașii necesari pentru ca, la final, să puteți textura, ilumina și randa orice scenă. Lecțiile video sunt însoțite de proiecte complete, scene gata populate cu obiecte și texturate, aflate în faza inițială respectiv faza finală, pentru ca dvs. să puteți exersa ceea ce învățați în lecția respectivă.
Vă oferim și documentație Pdf acolo unde este indispensabilă, fișiere HDRI, IES, CXR, date IOR, biblioteci de materiale.

Versiunea Corona Render folosită în curs este cea din ianuarie 2021, Corona Render 6 Hotfix 1, iar pe măsură ce programul va evolua vă vom oferi update-uri. Exercițiile sunt salvate în versiunea Max 2016, la solicitarea clienților care rulează încă versiuni vechi.

O caracteristică importantă este randarea interactivă, care permite vizualizarea modificărilor aduse scenei în timp real, sub influența luminii active.
Randarea interactivă poate avea loc în Frame Buffer sau chiar în viewport.

Împreună cu Color Correction, randarea interactivă Corona constituie ne permit să examinăm rezultatul iluminării și texturării scenei în timp real.

Niciodată randarea nu a fost mai eficientă!Materiale Corona Render

Programul oferă o bibliotecă completă de materiale extrem de realiste, setate pentru Real World Mapping Scale, așadar într-o scenă corect măsurată nu prea este nimic altceva de făcut decât a le atribui obiectelor.

Materiale Corona Render

Caustics Corona Render

Corona Render gestionează excelent efectul Caustics, care apare datorită trecerii luminii prin medii cu indice de refracție diferit:Materiale Corona Render se pretează la orice scenă sau obiect, limita fiind numai creativitatea noastră.
Am demonstrat folosirea materialelor Corona în crearea de bijuterii 3D, iar efectul Caustics al materialelor transparente cu indice de refracție diferit se setează rapid, dar mai ales se randează rapid.

Materialele se pot atribui clasic, ca în 3D Studio Max, ori specific Corona Renderer, de aceea unele lecții sunt însoțite nu numai de explicații Pdf, ci și de ilustrări ale conceptului.Influența materialelor de iluminare ambientală de tip HDRI Environment alături de lumina Corona Sun, este foarte importantă și în acest motor de randare, fiind unul din contributorii principali la iluminarea scenei după principiul celor 3 surse de lumină Key Light, Fill Light, Back Light.

Corona Scatter permite introducerea în scenă a vegetației cu geometrie complexă 3D, așa cum arătăm în cele două scene de mai jos:

Iluminarea HDRI

Materialele Corona Render se pot atribui pur și simplu unui obiect, fără nici o altă setare, dar au și o foarte mare versatilitate, se pot adapta oricărei cerințe.
Materialele Corona Color Correction și Corona Color se pot seta independent de sursele de lumină din scenă, dobândind o altă valoare White Balance, Brightness, Contrast, Hue, Saturation, Gamma, Temperature, Tint, LUT, Exposure.
Faptul că putem seta expunerea și balansul de alb exclusiv pentru un anume material oferă posibilități practic nelimitate.

Corona Color Correction Material

Corona Scatter

Vegetația cu geometrie 3D complexă se aduce în scenă cu Corona Scatter:

Corona Sun

Lumina Corona Sun specifică acestui render este adaptată lumii fizice reale, astfel încât elevația soarelui din scenă determină lumina fizică reală, atât cea directă cât și cea ambientală HDRI, pentru ca Sun Corona vine cu propria sa HDRI Environment:

Ateliere de randare

Vom aborda tehnica de convertire a scenelor Mental Ray ori V-Ray la Corona Renderer.
După ce vom studia materialele, luminile și setarea iluminării globale, în capitolul Ateliere de randare vom aplica toate aceste noțiuni. În lecțiile 41-44 vom parcurge toate etapele pe care le-ați putea întâlni sau de care ați avea nevoie în orice tip de scenă, fie randare de zi sau noapte, interioară sau exterioară, iar în lecția 45 vom eficientiza acest algoritm de lucru:


Tur virtual interactiv

Randarea arhitecturală poate fi prezentată mai atractiv, printr-un tur virtual interactiv:


Tur virtual arhitectural interactiv
Pentru tur virtual arhitectural interactiv, click pe imaginea de mai jos, sau aici >
Tur virtual arhitectural

Tur arhitectural interactiv
Pentru tur virtual arhitectural interactiv al randării unui stadion, randare care nu se află în curs, click pe imaginea de mai jos, sau aici >
Tur virtual arhitectural

Vă recomandăm și curs randare V-Ray >

Titlurile lecțiilor video din curs de randare cu Corona Render Studio Max


Capitolul I, randare, lumini, setări fundamentale Corona
1. Trecere in revista a motoarelor de randare, obtinerea si instalarea Corona Renderer Rocks și a componentelor necesare

2. Corona Render Setup, plasarea unei lumini în scenă, atribuirea de materiale Corona, convertirea scenei Corona Convert, Frame Buffer – Interractive Rendering, Time limit versus Noise Limit, Denoiser
Obs.: Lock Viewport, randarea în Viewport, lecție disponibilă numai online, aici >

3. Detalii deNoiser: tipuri de Denoiser, momentul în care le aplicăm funcție de renderul final sau renderul interactiv temporar, caracteristicile si parametrii filtrelor Denoise / nVidia GPU denoiser fast preview, Intel CPU AI speed / quality hybrid, Corona High Quality Denoiser, analiza calității și a timpului de randare

4. Setările de bază pentru o scenă cu lumină și obiecte cărora le atribuim primele materiale, atât procedurale cât și texturi, introducere în materiale

5. Sun Environment Map, iluminarea cu ajutorul texturii ambientale Sun, ajustarea texturii ambientale, utilizarea Corona Light, atribuirea unui IES, Corona Light Lister

6. Iluminarea cu HDRI – High Dynamic Range Image particularizate, personalizarea imaginii ambientale de iluminare  

7. Corectarea expunerii, contrastului, luminozității randării în mod interactiv, metode de corectare (Use Simple Exposure versus Photographic Exposure) în funcție de viewportul / Camera prin care vizualizăm și randăm. Compensarea Highlights, a zonelor arse de lumină.
Corona Camera, funcționarea și setările camerei virtuale, metode de reglare a expunerii, contrastului, luminozității și balansului de alb al randării
Ierarhia controalelor scenei Frame Buffer / Render Setup / Camera Settings

8. Exercițiu de iluminare interioară. Gestionare luminilor cu Corona Lister, analiza luminii Sun împreună cu Ambiental HDRI Map, lumini Corona Target IES, corectarea Highlights, randarea finală

Capitolul II. Materiale, texturi, materiale procedurale, tehnici avansate
9. Materiale Corona bazate pe texturi, atribuirea corectă a coordonatelor de texturare, texturi Diffuse, Reflection, Refraction, Glossiness, Opacity

10. Materiale procedurale, Material Library, tehnica de lucru

11. Materiale lichide, metalice și transparente; override Corona material; caustics
Obs. Pentru remedierea artefactelor de tip firefly, mergeti la Lectia 28

12.a. Sharpen Render, Caustics
Obs. 12.b. Metode rapide de înlăturare a fireflies, metoda este detaliată în Lecția 28

13. Atribuirea de materiale corelată cu setările de randare, oprirea / reluarea randării, resume render

14. Editarea proiectului în afara 3D Studio Max cu Corona Image Editor, concept, tehnica de lucru.

15. Lumini Corona de tip Light, materiale care emit lumină, utilitarul Light Mix, contribuția fiecărei sursă de lumină, balanța de lumini

16. Remedierea problemelor din LightMix cauzate de Gamma correction și LUT, folosirea luminilor Rectangle Light, analiza LightMix, structura materialelor Corona, randarea proiectului „Sală de ședințe”, corectarea proiectului în Corona Image Editor

17. Principiul randării sferice și panoramice, aplicarea tehnicii pentru realizarea unui tur virtual Corona interactiv prin două metode Script și Soft, prezentarea online a turului virtual interactiv

18. Corectarea randării, randarea Corona pe obiecte – Render Selected

19. Vizulalizarea panorama interactivă off-line, editarea panoramei în afara 3D Max, procedură și limite

20. Convertirea scenelor V-Ray in Scene Corona: obiecte, lumini, materiale, conversia materialelor
Corona Layer Material, Dispersion Corona Material

21. Gold Material, exercițiu de materiale

22. Procesarea renderului cu CIE, linia de lucru dintre 3D Max, Corona Render, Corona Image Editor, Adobe Photoshop

23. Albedo, identificarea elementelor de material care nu se randează corect, motivele și căile de soluționare, analiza și comparația soluțiilor

24. Conversia unei scene Mental Ray în Corona Renderer, tehnica de lucru, probleme tipice, soluții

Pentru a realiza o randare de calitate, trebuie să stăpânim structura materialelor, pe care o vom sintetiza în următoarele lecții
25. Materiale Self Illumination și Light Material – situații în care utilizăm unul sau celălalt material
Editarea Gamma și LUT în Corona Image Editor, salvarea setărilor
Post procesarea Photoshop, tehnici utile

26. Materiale, recapitulare și consolidare: structura, principiile și setările materialelor
Sticla, sticlă colorată, sticlă înghețată

27. Materiale metalice, Layered Material

28. Materiale opace, cauciuc. Metode de reducere a firefly
Resume rendering cu CXR

29. Corona Bitmap si Corona Bump Converter

30. Materiale RaySwitch, tehnica Override pentru environment, Reflection, Refraction, Material Override, schimbarea HDRI Environment separat pentru scenă și pentru materiale

31. Corona Scatter, demonstrarea și exploatarea tehnicii
Iluminarea scenei cu două surse Sun, avantajul tehnicii „Exclude Object”, post procesarea cu CIE

32. Corona Scatter, aplicații ale distribuției selective a vegetației, metoda Polygon

33. Aplicarea selectivă a vegetației Corona Scatter prin metoda Vertex Paint – Surface Scattering

34. Analiza de proiect, destructurarea unui proiect pentru a analiza materialele, texturile, luminile

35. Corona MultiMap Material

36. Corona MultiLayer Material

37. Precizări referitoare la Corona MultiLayer Material . Accesarea bibliotecilor externe de materiale

Capitolul III, ateliere de randare
38. Recapitulare, considerații de ansamblu asupra unor detalii ale renderului Corona

39. VFB History, aplicație Ocean Sunset, setari CIE, salvarea ca HDR a scenei și refolosirea ca material de reflexie

40. Real World Map Size, Parametrii Corona Normal - Bump Map, Cele 2 motoare de randare: lumina directa si GI (Global Illumination), Path Tracing, UHD Cache, 4K, Adaptive Lights a inlocuit Portal, GI versus AA, Light Sampler Multiplier, Max Ray Depth, Max Sample Intensity, Image Filter, Ray Clamping, Ray Switch Material

41-44. Proiectul Bedroom, atelier complet de randare: demonstrăm parcurgerea tuturor etapelor pe care ați avea nevoie să le atingeți într-un proiect complex, ceea ce nu înseamnă ca la fiecare randare veți parcurge în mod obligatoriu toate aceste etape – aici sunt prezentate toate, pentru ca să stiți ce trebuie făcut în orice situație sau scenă posibilă

45. Corona Proxy, atelier de randare exterioară de zi a proiectului „Bloc”.


46. Materiale Corona Color Correction, doar online aici >
Curs randare Corona Render si 3D Studio Max
Back to content