Curs Adobe After Effects - Cursuri

Logo Soft EDU

Cursuri Autodesk, Adobe, Web Design, Corel

Go to content

Curs Adobe After Effects

< ADOBE CC >

Nivel de pregătire: începător, mediu, avansat.

Ce conține cursul Adobe After Effects?

Trei DVD cu 160 lecții video 1980 / 1040, însumând peste 27 de ore de lectură video, lecții însoțite de exerciții aflate în diferite stadii, pe care le dezvoltăm împreună de la zero până la etapa de proiect finalizat, pete 350 de proiecte After Effects.
În ultima parte a cursului apelăm la proiecte prestructurate, pe care aplicăm tehnici avansate. Cursanților cărora aceste proiecte le pun probleme le oferim lecții adiționale în care se explică detaliat cum am structurat acea compoziție video.

Cursul are caracter practic. Deviza cursului este Learn by Doing - învață făcând!

Ce este Adobe After Effects?

Este cel mai puternic program de editare, montaj, efecte vizuale digitale, dar mai ales compoziție video. Compoziția video și efectele vizuale îl diferențiază de editoare cum ar fi Sony Vegas sau Adobe Premiere, deoarece creează imagine acolo unde ea nu există!
Este folosit de profesioniștii din întreaga lume în post producția video pentru televiziune, cinematografie, producția de jocuri video, reclame și spoturi publicitare, fiind un program de editare video non liniar.
Efectele video VFX și compozițiile extraordinare de care este capabil, îl fac liderul mondial în domeniu.
Nu numai că veți învăța să creați compoziții video uluitoare, dar veți putea crea propriile efecte speciale!

Câteva exemple în care Adoe After Effects a fost utilizat: Avatar, Iron Man, Sin City, ultima versiune Star Wars, Sky Captain and the World of Tomorrow, Stranger Than Fiction, The Aviator, The Talented Mr Ripley, The Orphanage etc.
Cele mai spectaculoase utilizări Adobe After Effects sunt:
  • Keying, compunerea împreună a două fluxuri video, extragerea unui subiect din filmare,
  • Tracking, este o tehnică de urmărire a mișcării care permite inserarea graficii computerizate în imagini cu acțiune live,
  • Compositing, reprezintă combinarea elementelor vizuale din surse separate în imagini unice, adesea pentru a crea iluzia că toate acele elemente sunt părți ale aceleiași scene, compoziția de imagine însemnând să creezi o imagine care nu există în pelicula originală,
  • Animation, reprezintă tehnica prin care imaginile sunt manipulate astfel încât să pară ca imagini în mișcare, film, cu sunet sincronizat (Lips Sync) dar se aplică și la film prin aplicarea altei animații decât mișcarea originală.

În 2019 programul a primit Premiul Academy of Motion Picture Arts and Sciences pentru știință.
Premiul Emmy Award pentru efecte speciale!

Iată mai jos un fragment de lecție video din curs, și rezultatul acestei lecții:

Mostre din lecțiile video Curs Adobe After Effects

Mostre video Curs Adobe Photoshop CC

Secvențe din lecții video Curs Adobe After Effects

Mai multe mostre video în canalul youtube aici >
Puteți examina secvențe din lecțiile video, alegând thumbnailul din lista din dreapta.
Ce traseu educațional am ales?

Am putut opta între mai multe trasee educaționale pentru acest curs, și am ezitat o vreme în a lua o decizie. La prima vedere, cel mai firesc ar fi fost să prezentăm instrumentele și operațiile așa cum sunt așezate în menu, numai că pentru a le exemplifica ar fi trebuit să apelăm la proiecte gata structurate, în care să aplicăm tehnica respectivă. Cursantul ar fi fost pus în dificultate, pentru că mereu s-ar fi întrebat cum am ajuns la etapa respectivă .
Satisfacția cursantului ar fi fost însă minimă, pentru că s-ar fi întrebat mereu cum am realizat acel proiect.
Am decis ca în prima parte să realizăm împreună proiecte complete de la zero, demonstrând doar tehnici necesare la acel moment.
În ultima parte a cursului, când deja știți cum să realizați orice proiect etapă cu etapă, vom apela la proiecte pre structurate pe baza cărora vom explica tehnici avansate.
Așa am și început, apoi ... am restructurat întregul proiect. A rezultat un traseu educațional coerent, eficient, practic.
Cuprinsul detaliat care însoțește cursul include explicații foarte detaliate, inclusiv despre trasee alternative, spre exemplu: pentru exploatarea detaliată a acestei tehnici, mergeți la Lecția x.

Proiecte din Curs After Effects

Câteva din proiectele pe care le construim de la zero:

1. Compoziție video plecând de la o imagine

Animarea unei fotografii este cea mai simplă cale spre o compoziție video, iar un Slide Show se realizează foarte rapid în After Effects:

2. Compoziție video și efecte speciale

Câteva mostre video din proiectele pe care le realizăm în acest curs:


Curs Adobe After Effects
Back to content